Origineel stucwerk

Om uw plafonds te verfraaien, en een echt authentieke uitstraling te geven kunt u gebruik maken van sierstuc.

Sierstucwerk is letterlijk zo oud als de weg naar Rome, want in de antieke Romeinse binnenhuisarchitectruur werden er sierlijke ornamenten geplaatst om de inrichting te verfraaien.

Sierstucers werden door de tijden heen beschouwd als ware kunstenaars. In de 19e eeuw nam de vraag naar sier stucwerk explosief toe, maar nam na de tweede wereld oorlog weer af omdat tijdens de wederopbouw de voorkeur werd gegeven aan een modernere uitstraling, waardoor het stucwerk weer glad en strak moest zijn.

Om oude panden weer een authentieke uitstraling te geven ziet men de vraag naar sierlijke ornamenten weer toenemen. Vandaag de dag maken we meer gebruik van ornamenten in geprefabriceerde vorm. Maat BV heeft alle expertise in huis om die prachtige authentieke ornamenten weer in hun volle glorie te herstellen.