Glas in lood ramen

In oude huizen komt u ze vaak tegen, die sfeervolle glas-in-lood ramen.  Soms alleen in een eenvoudige uitvoering waarin de loodlijsten een rechthoekig raamwerk maken met blank, doorzichtig glas. Maar soms worden er ook prachtige patronen en voorstellingen van gebrandschilderd glas in geplaatst. Het is dan ook niet vreemd dat veel huiseigenaren ervoor kiezen om de glas in lood ramen te behouden.Om de uitstraling van glas in lood te combineren met een goede warmte-isolatie is het mogelijk het  om het glas-in-lood in een frame aan de binnenzijde tegen een bestaande isolerende beglazing te plaatsen.

Men ziet dan helaas niet meer de structuur van het glas-in-lood, maar voor de Rijksdienst van de Monumentenzorg is deze werkwijze de enige manier om het glas-en-lood op een duurzame manier te verwerken,  wat weer van belang is voor het energielabel. Wanneer glas-in-lood helemaal tussen dubbel glas zou worden gezet kunnen de temperaturen tussen het dubbele glas oplopen tot 60-70 graden. Op de lange duur is dit zelfs zeer schadelijk voor het raam, met alle gevolgen van dien.

Maat BV heeft alle expertise in huis om uw glas in lood ramen op de juiste manier te restaureren en te verwerken.